Zontomaatjes

De winter komt eindelijk uit de startblokken, zeggen ze. Volgende week gaat het vriezen. Heerlijk weer voor stamppotten, boerenkool, zuurkool of andere winterkost. Toch kan ik ’s winters ineens heel erg veel zin krijgen in zonnige rode tomaten. Misschien dat het gebrek aan zonlicht me naar gerechten met deze vitamine bommetjes doet verlangen.

Een nieuw (Duits) tomatenkookboek bracht mij inspiratie:  “Schnelle Lasagna mit Tomaten und Mozzarella”. Zeer snel doordat alle ingrediënten slechts gesneden worden en vervolgens in een ovenschaal gerangschikt. Licht verteerbaar door de zachte Mozzarella en zonder de vetten van vis of vlees.
Ik heb het recept wel iets aangepast. Behalve rauwe rucola heb ik ook een pondje spinazie toegevoegd, vooraf gesmoord met een ui en verse pesto. Het geeft de lasagne iets meer bite en kleur.  Een heerlijke lichte vegavariant op traditionele lasagne.
Zeker proberen deze snelle lasagne, je wordt van die zontomaten helemaal vrolijk, juist in de winter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Groenten, Kaas, Pasta & Noedels, Vega met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.