Warme Kerst

Vanochtend wees de buitenthermometer ruim 12 graden aan. Onvoorstelbaar, zo zacht als het is. De zon schijnt de kamer binnen en maakt de kaarsjes in de kerstboom onzichtbaar. Ondanks de warmte was het gisteren een prima eerste kerstdag.

Overdag lekker relaxed. Na een gezellig ontbijt de pakjes uitgepakt. De kerstmannen en vrouwen hebben dit jaar weer aan iedereen gedacht. Zoals gepland maar een kleine twee uur in de keuken gestaan voor de voorbereidingen van het diner. Er was zowaar tijd voor een spelletje Monopoly. Wel in de keuken want de tafel was al gedekt. We zullen vandaag het spel verder af moeten spelen want we hebben het einde niet gered vóór het eten.

   

Bij zo’n viergangenmenu kan er wel eens iets fout gaan of niet helemaal het resultaat geven wat je er van verwachtte. Maar zoals de jongste zei: “..alles was lekker!” en de ande riep: “..een ‘vo’ voor de kok” (roeierstaal), grotere complimenten kun je toch niet krijgen? Zelfs de ouderwetse garnalencocktail viel goed in de smaak. Ik was zelf aangenaam verrast door de reerug. Een moeilijk stukje vlees dat snel te gaar kan zijn. Ik had de filet op kamertemparetuur laten komen voordat het de pan in ging. Slechts 2 minuten op hoog vuur aangebraden en daarna in aluminiumfolie gewikkeld in een oven van 150 graden 4 minuten na gegaard. De filet was van binnen nog roze en heerlijk mals. Met de cranberrie-portsaus, de romige aardappelgratin en een goed glas rode wijn was het een mooi hoogtepunt van het kerstmaal.

Vandaag dus uitbuiken. Vanavond, ook weer traditiegetrouw, gewoon boerenkool met verse worst. De restjes soep en advocaatpudding maken het af. En dan nog Monopoly…
Deze kerst geeft mij een warm gevoel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Diversen, Vis, Wild met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Warme Kerst

  1. JOYCE schreef:

    Ja ,wij hadden ook een tamelijk warme kerst ca: 8 graden, maar als we vanmiddag in het bos waren bij de wildzwijnen en hun kleintjes liep mama met wit-blauwe vingers. Ons eten was lekker witte-zwarte rijst met scholrolletjes en een kreeftensaus met garnalen, en doperwtjes met worteltjes, lekker! Als toetje hemelse modder met rode bessentopping een klein sprtizkoekje en een Amerula. Het was allemaal heel lekker, alleen de hemelse modder was erg stijf, te veel chocolade aandeel???

    • ellen schreef:

      Als je de pure Hemelse Modder maakt met chocolade >70% cacao, dan kan het gebeuren dat de mousse veel te stijf wordt. Alternatief is stijf geslagen slagroom toevoegen en/of extra geslagen eiwitten. Anders chocolade gebruiken met een minder hoog gehalte aan cacao: daar zitten al meer vetten (cacaoboter) in die het geheel smeuïger maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.