Water, water en nog eens water

Wat word je toch triest als je deze dagen naar buiten kijkt. Zomer 2011 valt compleet in het water. Het regent al dagen, de bloembakken staan er verdronken bij en binnen proberen we met de verwarming zomerse temperaturen na te bootsen. Dit soort weer leent zich alleen voor stamppotten, stoofschotels en rode wijn, héél véél rode wijn om je verdriet te verdrinken.

Maar ik blijf altijd optimistisch! Komt de zomer niet naar mij, dan haal ik de zomer wel in huis. Ruim een week geleden, toen er net even een sprankje zon doorbrak, heb ik op de markt zo’n prachtige grote groene watermeloen gekocht. Tegenwoordig worden watermeloenen gekweekt met nauwelijks pitten waardoor de vrucht zich uitstekend leent voor een zomerse salade. Alleen al vanwege de fris rode vruchtvlees kleur zou deze meloen zomers wekelijk op het menu moeten staan. Misschien denk je meteen aan een fruitsalade maar watermeloen gaat voortreffelijk samen met hartige smaken zoals kaas, ui, noten en olijven.

Voor deze watermeloensalade gebruik je (uiteraard) een mooie stevige meloen, feta, rucola, veldsla, citroen, rode ui, eventueel zwarte olijven en niet te vergeten verse munt. Een combinatie die niet erg voor de hand ligt maar je wel de smaak van zon en warmte geeft. Zeker uitproberen en niet alleen als het regent!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Fruit, Salade, Vega. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Water, water en nog eens water

  1. Joyce Wöhner schreef:

    Bij ons is het precies hetzelfde, behalve het vele water is het ook nog koud: midden in de zomer hebben wij al drie dagen 16 graden. Vanmorgen vroeg ik aan Helmut wat ik zou koken voor de zondag, bij dit koude weer moet je iets eten waar je warm van wordt….hij koos voor Nasi Goreng lekker met veel sambal om tenminste van binnen
    goed warm te worden. Zaterdag gaan we op fietsvakantie….er moet nog veel veranderen als het een succes wil worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.