Vleugje lente

Weer een heerlijk dinertje gehad gisteravond met vrienden. In Laren (NH) bij Bistro Zuijderhoudt gegeten. Voor Reinier en mij helemaal nieuw en een aangename verrassing. Ik kan het zeker aanbevelen. Verse producten, veel vis en zoals ze zelf zeggen: “Terug naar de eenvoud en authentieke smaken”. De bistro bevindt zich wat achteraf. Binnen tref je een gezellige huiskamersfeer aan maar toch modern met veel bruin en aarde tinten. En heel belangrijk: comfortabele banken en stoelen. Kijk beslist eens op de site, de menukaart doet je watertanden. Wij hebben ons laten verwennen en aten o.a. dun gesneden kalfsmuis met lauwwarme vinaigrette, Mortadelle met truffel, risotto met inktvis, verse asperges, Bouillabaisse en voor de vegetariër in het gezelschap maakte de kok een speciale creatie.

Tot slot het toetje. Voor mij een warme crumble met appel, abrikoos en kaneelijs. De mannen namen een Scroppino…en het bleef er niet bij één! Omdat ik nou eenmaal iets met citroenen heb (citroenrisotto, citroentaart) heb ik mij uiteindelijk ook tot het proeven van een Scroppino laten verleiden. Heerlijk!

Scroppino is een Italiaanse spoom met citroen-sorbetijs, Wodka en Prosecco. Er zijn vele variaties en verhoudingen van ingrediënten, want er wordt ook wel Limoncello gebruikt, vanilleijs of een andere soort mousserende wijn. Het resultaat is meestal een ijskoud, vloeibaar, licht (!) alcoholisch drankje, dat zowel als tussengerechtje of dessert genuttigd kan worden.

Het blijft voorlopig mooi weer dus misschien is het een goed idee als aperitief bij het Paasmenu? Ik kreeg er in ieder geval sterke associaties bij van een zonnig terras met ligstoelen. Zo’n glaasje schenkt je een vleugje lente.

En ja, Loek: jij mag als proefpersoon komen testen! Proost.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Drankjes, Restaurants. Bookmark de permalink.