Verfrissende citroenlimonade

Na een enerverend rondje fietsen op een mooie zomerdag is het heerlijk om bij thuiskomst een verfrissend drankje te nuttigen. Liever zonder alcohol, want dat zakt meteen in de knieën. Uiteraard is helder koel water uit de kraan een aanrader, maar met een beetje fantasie maak je in een handomdraai van een gewone kan water een citroenlimonade.

CitroenlimonadeNeem een grote kan, vul deze met koud water en ijsblokjes. Pers enkele citroenen uit. Gebruik ongeveer 4-6 citroenen bij 1,5 liter water (of meer of minder, naar gelang je eigen smaak…). Snijd 2 citroenen in plakjes en voeg deze toe. Rasp of hak een klein stukje verse gember en voeg dit samen met enkele eetlepels honing ook aan het citroenwater toe. Wil je echt meer zoet, gebruik dan suiker, die je bij voorkeur eerst oplost in lauw water. Garneer de kan met een paar takjes verse munt.

Zet de kan nog even in de koeling tot gebruik om goed door en door koud te laten worden. In plaats van gewoon kraanwater kun je ook kiezen voor bronwater met koolzuur (met of zonder smaakje) of afgekoelde koude citroenthee. Serveer in grote longdrink glazen met een rietje. Werkt zeer dorstlessend en is geschikt voor zowel jong als oud!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Drankjes met de tags , , , , . Bookmark de permalink.