Griekse stoof met tonijn

Behalve Baklava heb ik ook genoten van de traditionele Moussaka of Stifado. Heerlijke stoofschotels waar je eindeloos mee kunt variëren. Het recept voor een runderstifado heb ik al eerder beschreven, maar het gerecht zoals ik dat gegeten heb bij het restaurant ‘Hermes’ in Lindos heeft mij op een idee gebracht.

In plaats van zilveruitjes (de kleintjes zoals wij die kennen uit een potje) dreven er kleine sjalotten in een heerlijke saus. Stifado wordt voornamelijk geserveerd met rundvlees of soms konijn, maar met vis heb ik dit recept nog nooit gezien. Nu leent vis zich iets minder voor stoofschotels die lang moeten stoven, omdat vis juist een korte bereidingstijd nodig heeft.

Maar waarom geen combinatie?
Kort gegrilde tonijnmoten opgediend met een Stifado-sjalottensaus. Lijkt me heerlijk. Het uitproberen waard dus.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Van over de grens, Vis met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.