Vis moet zwemmen

Vis zwemt en voelt zich daarom helemaal thuis in een ruime saus. Witvis leent zich uitstekend voor een stoofschotel of zacht pocheren. Mijn moeder maakte vroeger schelvis in mosterdsaus, destijds griezelde ik al bij het idee. Maar deze week heb ik een visstoofschotel gemaakt en deze smaakte voortreffelijk. De vis zwom royaal in een ouderwetse romige mosterdsaus.

Schelvis is moeilijk aan te komen en kabeljauw is vreselijk duur maar in principe is elke witvis voor dit recept geschikt. Of het nu moten zijn of platte filets, als de vis maar geen vel of graten heeft.
Ik koos voor mooie frisse pangafilet en heb de filets op elkaar gelegd.

Het oog wil natuurlijk ook wat, daarom heb ik bij het opdienen een stapelbedje gemaakt van puree met aangemaakte rucola en ter garnering gekookte worteltjes.

Voor de worteltjes heb ik trouwens nog een kruidentip: veel mensen vinden gekookte wortel te zoet en weeïg, pittig kruiden kan dan de oplossing zijn. Zo gebruik ik voor worteltjes altijd  ‘Kaapse Kerrie mix’, een kruidenmelange van de wereldwinkel. Een mengsel van koriander, zout, ui, knoflook, peper, venkel, komijn, chillies, kaneel, mosterd, kruidnagel, kurkuma extract en laurierblad. Het zit in een flesje met molendeksel, dus per keer maal je de kruiden vers en geurig. Ideaal in gebruik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Groenten, Vis met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.