Zilver poetsen

Mijn zilveren bestek ziet er niet uit! En dat met nog maar twee dagen tot de kerst te gaan. Een ramp, want ik vind zilver poetsen een vreselijke klus en mijn moeder (die het graag doet) is op vakantie. Wat nu? Geen nood, een heel simpele oplossing: met aluminiumfolie en soda is de klus zo geklaard.

  

Frommel een flink stuk aluminiumfolie in elkaar en trek het dan weer glad. Leg dit folie (met de glimmende kant boven) in een bak of afwasteil (liefst plastic). Strooi hier overheen een royale laag soda en leg daar je bestek op. Het geheel met kokend water overgieten tot het bestek net onder staat. Het water gaat wat bruisen. Laat zo een half uurtje staan. Daarna afspoelen in een sopje en klaar! Bij hardnekkige donkere aanslag zul je de handeling nog een keer moeten herhalen. De scheikundige verklaring is dat de zwarte aanslag, die veroorzaakt wordt door zwavel, zich in plaats van met het zilver nu een verbinding met het aluminium aangaat. Succes verzekerd!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Diversen. Bookmark de permalink.