Wat eten we met de Kerst?

Eén van de meest gestelde vragen in de maand december is: wat eten we met de Kerst?
En misschien nog wel belangrijker: bij wie en met wie?

    

Wat is december toch een heerlijke maand! De winkels puilen uit van de meest exotische vruchten en groenten. Struisvogel, everzwijn, kwartel, coquilles, of voor wie echt gek wil doen: zebrabiefstuk. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is wel te koop in de maand december. En wat dacht je van al die kleurige magazines of folders die gratis op de deurmat vallen, met heerlijke menusuggesties en uitdagende drankjes. Nee, het is niet makkelijk om tot een goede keuze te komen.

   

Belangrijk is wat je nu precies voor ogen hebt met de Kerst. Gaat het om een sjiek dinertje, een gezellig samenzijn met kinderen en kleinkinderen of gewoon onderuit gezakt voor de buis?

Alles kan, alles mag en alles moet kunnen, dat is mijn credo. Zo kook ik de eerste Kerstdag traditiegetrouw het liefst uitgebreid voor mijn gezin met eventueel enkele gasten. Een royaal menu van minimaal vier gangen, bijpassende wijnen en een knappend haardvuur. De tweede dag staat meestal in het teken van soberheid, omdat de overdaad van de eerste dag nog zijn nawerking heeft. Gewoon lekker boerenkool met verse worst van de slager, maar wel met een glas Chateauneuf de Pape en kerst(advocaat)pudding toe! Om de jongens een plezier te doen eten we dan nog ergens rond de feestdagen een keer vleesfondue, tenslotte mag alles en moet alles kunnen…

Maar het antwoord op de eerder gestelde vraag: wat eten we met de Kerst? moet ik jullie nog verschuldigd blijven. Ik ben me nog druk aan het inlezen in kookboeken en tijdschriften, want ondanks mijn traditionele inslag wil ik toch graag elk jaar met iets speciaals op tafel komen. Kortom, ik zoek nog even verder maar laat het jullie spoedig weten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Diversen met de tags . Bookmark de permalink.

3 reacties op Wat eten we met de Kerst?

  1. JOYCE schreef:

    Wat eten we met de kerst, en wat doen we oud en nieuw, altijd weer een vraag. Leuk verteld, ik denk, we zijn allemaal benieuwd wat er dit jaar in het koekoeksnest wordt gegeten, en welke wijnen er gedronken worden. Eén ding weet ik zeker, het wordt zoals altijd heel lekker, en ik vind het zoals ieder jaar heel jammer dat we niet dichter bij elkaar wonen, zodat ook wij zussen eens met kerst aan één tafel kunnen zitten.

  2. Hans en Marian schreef:

    Niet alleen de foto’s zien er prachtig uit maar de oliebollen en beignets smaakten ook voortreffelijk! Op naar een nieuw jaar met leuke recepten.

    • ellen schreef:

      Bedankt! Ik ga m’n best doen om er weer een smaakvol blogjaar van te maken. Zou dolgraag voor volgend jaar kerst jullie recept van ‘Twentse rolletjes’ willen hebben. Wat jullie er over vertelden klonk mij goed in de oren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.