Mooie rood is niet lelijk

Nog even terugkomend op de geroosterde tomaatjes van vorige week. Tomaten roosteren in de oven op de beschreven manier is ook een heerlijke basis voor tomatensoep. Dit keer heb ik alleen geen kleine cherrytomaatjes gebruikt maar volle rijpe tomaten. Uiteraard vraagt het roosteren iets langer en mogen de tomaten ook gerust enkele geblakerde kantjes hebben, dat komt de smaak alleen ten goede.

Door toevoeging van wortel krijgt de soep zo’n mooie rood oranje kleur. De bleekselderij geeft een heerlijke kruidige smaak af en door alles te pureren ontstaat een fluweel zacht soepje. Extra tip: rooster bij de tomaten ook enkele tenen knoflook (nog in de schil) mee. De knoflook wordt zo gepoft, het sterke knoflooksmaakje gaat er af, de smaak wordt juist zoetig. Na het poffen de smeuïge inhoud uit het velletje schrapen en door de soep doen, of op stokbrood smeren.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Mooie rood is niet lelijk

  1. JOYCE schreef:

    Sinds jaren zijn Bärbel en Manfred en wij op Halloween bij elkaar. Het ene jaar bij hun en het andere jaar bij ons. Op 31 Okt. maken wij dan een 3 gangen menu, vooral met kurbis, maar in ieder geval herfstachtig en heel veel sfeer met kaarsjes.Dit jaar ben ik aan de beurt en heb al het een en ander bedacht: als vooraf komt er een spritzerol, je weet wel, dat lekkere drankje met sekt en spritz! ( als je het niet kent nemen we een fles voor je mee, snel antwoorden!) als voorgerecht wil ik jouw soep van geroosterde tomaten maken. Op het bakblik leg ik nog rode en gele paprika en een in stukken geneden kurbis (hokaido), de rest loopt dan zo als jouw recept, ik klop dan nog room erbij. Als hoofdgerecht maak ik een soort paella van kurbis, ik heb het laatst al eens geprobeerd. In de paella gaat buiten rijst en bouillion en wijn in de juiste hoeveelheden, ui, wortel, sperciebonen, gele paprika en kurbis in dunne plakjes gesneden op de kaasschaaf, dit geheel wordt lekker een beetje geroerbakt en dan met rijst en brühe en wijn als en paella gstoofd.
    Op het laatst leg ik er dan nog dadeltomaatjes bij en een paar schijven citroen. Voor mij en ook voor Bärbel zou dit een volkomen voldoende avondeten zijn, maar ik maak er voor de mannen (en een beetje voor ons) nog kalfsgehaktballetjes bij die gerold zijn in spek. Het enige wat ik nog niet weet is het toetje, daar heb ik altijd mijn twijfel, Bärbel eet niet graag zoet, heb jij en idee, behalve vijgen met gijtenkaas?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.