Nog één keer proosten op de zomer

Elke keer wanneer de temperatuur boven de 20 graden komt denk je: “…zou het ditmaal de laatste mooie (na)zomerdag zijn?”. Dit weekend hebben we in ieder geval weer mooi meegepikt, elke dag extra is een bonus. En hoewel in de tuin al een deken van beukennootjes ligt en in de winkel de pompoenen mij al hoopvol aankijken, besluit ik vanavond nog eenmaal een zomerse maaltijd te maken (nu het nog kan..) Wie weet zitten we volgende week alweer achter de spruitjes.

   

Op het menu staat: dunne spaghetti met rucola en geroosterde kleine roma tomaatjes, zacht gegaarde zalmfilet met eigengemaakte basilicum-walnoten pesto — Wij kennen pesto in de basilicum-pijnboompitten variant maar eigenlijk kun je van elke groene kruidensoort (peterselie, selderij) en elke nootsoort (amandelen, walnoten, hazelnoten) een pesto maken. Door simpelweg de kruidenblaadjes met knoflook, noten, olijfolie wat zout en eventueel wat geraspte parmezaan in een keukenmachine tot een smeuïge massa te malen, kom je tot de zuiverste smaken. Veel lekkerder dan uit een potje!

 

Tot slot van mijn diner vanavond als toetje een variant op Tiramisu. En met die Tiramisu
is het idee voor het diner vanavond eigenlijk begonnen. Dat komt zo: Marion neemt
vanavond afscheid van haar verblijf in Kuur & Herstel (zorghotel) en vroeg mij voor een lekker toetje te zorgen. Op haar verzoek heb ik Tirmaisu gemaakt, niet met verse eieren maar wel met mascarpone, vanillekwark en dit keer ter variatie geraspte chocolade er doorheen. Het ziet er bijna uit als stracciatella. Omdat ik voor zo’n 15 gasten dit nagerecht heb gemaakt, heb ik gekozen om dit niet in één schaal te doen maar in kleine eenpersoons glaasjes. Een grote schaal is leuk als je met familie aan tafel zit, lekker opscheppen. In dit geval staat het sjieker wanneer iedereen zijn eigen portie krijgt.
Uiteraard heb ik wat extra kunnen maken, om zelf te proeven, zie hier het uitgangspunt van mijn eigen Italiaanse zomerdiner vanavond!

  

Tot laat nog heerlijk buiten gezeten, genietend van de laagstaande zon en nog eenmaal proostend op die mooie zomer….die we dit jaar weliswaar niet in Nederland hebben gehad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Dessert, Groenten, Pasta & Noedels, Van over de grens, Vis. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.