Hemelse modder

Wel eens van ‘hemelse modder’ gehoord? Nee, het is niet het vakantiegeluk in een tentje op een modderige camping maar de naam voor een overheerlijk dessert. Goed beschouwd is het de Nederlandse uitvoering van de Franse Mousse au Chocolat. Modder, omdat het de kleur heeft van echt modder maar beter zou misschien toch zijn, modder van ‘moddervet’. De Fransen houden van puur en gebruiken uitsluitend pure chocolade (>70% cacao) met alleen toevoeging van eieren. De Hollanders maken hun eigen modder nog vetter door er slagroom doorheen te scheppen. Mijn voorkeur gaat toch uit naar de echte Franse Mousse. De eierdooiers geven de karakteristieke taaiheid terwijl de geklopte eiwitten voor de luchtigheid zorgen.

   

Nog even een paar weetjes over chocolade: Chocola levert belangrijke mineralen en essentiële aminozuren. Chocola bevat nog meer antioxidanten dan bekende leveranciers als blauwe bessen en groene thee. Het beschermt lichaamscellen en werkt cholesterol verlagend en ontstekingsremmend. Vermoed wordt dat chocola gunstig is voor de bloedstroom in de hersenen en de kans op dementie verkleint. Chocola werkt volgens sommige onderzoeken goed tegen hoestklachten en helpt diarree voorkomen.

Kortom: meteen allemaal aan de pure (!!) chocola! Daarom zeker dit recept uitproberen. Had ik al verteld dat je van cacao vrolijk wordt?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Dessert. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.