Thaise groene Kipcurry

Recept voor 4-6 personen:

  • 500 gr kipfilet
  • 4 etl Thaise groene currypasta (of meer naar smaak)
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 gr gemende Thaise groenten (Albert Hein), gesneden
  • — of mengsel van prei, groene paprika, stukje rode peper, rode ui, witte kool
  • olijfolie
  • verse koriander ter garnering

Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. Verwarm 2 etl olijfolie in een hoge braadpan. Voeg de kipfilet toe en braad het vlees in 5 minuten rondom bruin. Voeg de gemengde groenten toe en roerbak 5 minuten. Voeg de Thaise groene curry toe en de kokosmelk. Roer tot de curry in de kokosmelk is opgelost. Zet het vuur laag, plaats een deksel op de pan en stoof nog 10 minuten, tot de kip gaar is.

*Door het stoven kan het zijn dat de kokosmelk een beetje gaat schiften en de saus niet mooi egaal is. Daarom voeg ik meestal niet in een keer alle kokosmelk toe. Eerst de helft, dan stoven en vlak voor het opdienen de ander helft. Hierdoor houd je een romige saus.

Serveer met een droge, langkorrelige rijst, bijvoorbeeld Basmatirijst. Strooi voor het opdienen de fijngehakte koriander over de kipcurry.