Blueberry crumble muffins
Recept voor 9 muffins:
- 360 gr bloem
- 1,5 zakje bakpoeder
- 0,5 thl zout
- 2 eieren
- 250 gr fijne suker
- 100 gram gesmolten boter
- 240 gr melk (karnemelk, yoghurtdrink)
- 200 gr blauwe bessen/bosbessen
- citroenrasp van 1 citroen
- 150 gr bloem
- 100 gr suiker
- 50 boter
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Zet papieren muffinbakjes in een een muffinvorm.
- Maak van 150 gr bloem, 100 gr suiker en 50 gr boter een kruimeldeegje.
- Zeef de bloem met debakpoeder en het zout, en zet even opzij.
- Klop de eieren, suiker met de gesmolten (afgekoelde) boter door elkaar en voeg de citroenrasp, de melk en de bessen toe.
- Voeg het bloemmengsel bij het eiermengsel en schep voorzichtig doorelkaar.
- Het deeg moet ongelijkmatig en klonterig blijven.
- Vul de muffinvormpjes tot de rand met beslag en leg er een bergje kruimeldeeg op.
- Zet in het midden van de oven en bak de muffins in ongeveer 30 minuten bruin en gaar.
- Haal de nog warme muffins uit de bakvorm en laat ze verder afkoelen.
Lees ook de bijbehorende Blog-entry: Muffins