Pangasiusfilet met krokante korstlaag

Recept voor 4-5 personen:

  • 750 gr diepgevroren pangasius
  • 4 sneetjes oud witbrood
  • 4 etl gehakte peterselie
  • 2 bosuitjes (+ het groen)
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr geraspte parmezaan
  • olijfolie
  • 1 etl citroensap
  • peper en zout

Ontdooi de vis. Als je niet zoveel tijd hebt leg je de gesloten diepvrieszak met vis in koud water. De vis zal nu sneller ontdooien omdat het koude water altijd warmer is dan de bevroren vis. Spoel de ontdooide vis onder een stromende koud water goed af en dep de vis droog. Verkruimel het witbrood in een keukenmachine of hakmolen. Voeg hierbij de gehakte peterselie, geraspte kaas, gesnipperde bieslook en 1 á 2 eetlepels olijfolie. Meng in de keukenmachine tot een mooie, rullige massa ontstaat. Leg de vis in een beoliede ovenschaal en bestrooi met peper, zout en citroensap. Spreid het broodmengsel over de vis uit zodat deze helemaal bedekt is. Besprenkel ruim met olijfolie. Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats de schaal midden in de oven. Bak de vis in ongeveer 15-20 minuten gaar. De korstlaag is nu lekker bruin en krokant. Heel smakelijk met aardappelpuree en zoetzure bietjes.