Gnocchi met salieboter, sugersnaps en lamsbiefstuk

Recept voor 4 personen:

  • basisrecept 750 gram gnocchiGnocchi met salieboeter, sugersnaps en lamsbiefstuk
  • 1 bouillonblokje
  • 4 kleine lamsbiestukjes
  • 200 gr sugersnaps
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr roomboter
  • 15 blaadjes salie
  • 2 thl groene pesto
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. Bestrijk de lamsbiefstukjes royaal met groene pesto en laat dit even intrekken.
  2. Bereid de gnocchi volgens het recept in bouillon van 1 bouillonblokje op 1,5 liter water; en houd ze zolang warm in een schaal in de oven op 100 graden.
  3. Kook de sugersnaps beetgaar in de bouillon van de gnocchi.
  4. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de lamsbiesftukjes rondom bruin en rosé in 10 tot 15 minuten (afhankelijk van de dikte). Laat de biefstukjes na het braden even rusten.
  5. Smelt de roomboter in een pan op laag vuur, niet bruin laten worden! Pers het teentje knoflook boven de boter uit, voeg de beetgare sugersnaps en salieblaadjes toe. Na 1 minuut zullen de salieblaadjes hun smaak afgeven aan de boter.
  6. Voeg nu de gnocchi toe aan het saliebotermengsel en verwarm het geheel goed door.
  7. Serveren: trancheer de biefstukjes en leg de plakjes op een bergje gnocchi. Geef er geraspte Parmezaanse kaas bij.

Bekijk ook de bijbehorende blog-entry:  Paaszondag