Ossenhaaspuntjes met aangeklede rijst

Recept voor 4 personen:

  • 350-400 gr ossenhaaspuntjes,
    in stukken van 2 cm
  • 2 thl pikante kruiden mengsel
    (bv. shoarma of cajun)
  • 100 gr gerookte ontbijtspekreepjes
  • 1 bosje bosuitjes met groen
  • 1 rode paprika
  • 150 gr kleine champignons
  • 350 gr zilvervliesrijst
  • 1 etl olijfolie

Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op het pak. Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is.  Dep de ossenhaaspuntjes goed droog en masseer de kruiden in het vlees. Laat enkele minuten rusten. Meng 1 eetlepel olijfolie door de vleesblokjes. Maak de bosuitjes en paprika schoon. Snijd de uitjes, inclusief het groen en grove stukken. Snijd de paprika in stukjes van 1 cm. Borstel de champignons schoon en snijd ze 1 keer doormidden. Verwarm een koekenpan en bak hierin (zonder olie) de spekreepjes aan. Voeg na 1 minuut de bosuitjes, paprika en champignons toe en roerbak gedurende 3 minuten op hoog vuur. Zet het vuur uit en plaats een deksel op de pan om iets na te laten garen. Verhit een koekenpan of grillpan op hoog vuur en bak of gril hierin de ossenhaaspuntjes op hoog vuur rondom bruin in 2 à 3 minuten. Meng de gekookte rijst door het groentenmengsel en verwarm het geheel even door.
Serveren: een royale schep rijst met daar bovenop enkele stukjes ossenhaas. Lekker met een groene salade.