Groene Pesto Pasta

Recept voor 4-5 personen:

  • 400 gr pasta Penne
  • 1 courgette
  • 150 gr spek- of hamblokjes
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • teentje knoflook, geperst
  • 150 gr fijne doperwtjes, diepvries (!)
  • 1 potje pesto (200 gr)
  • 3 etl olijfolie
  • scheutje witte wijn of water

Kook de Penne zoals beschreven op de verpakking. Maak ondertussen de saus: verwarm de olijfolie in een ruime braadpan. Voeg de spek- of hamblokjes toe en bak deze even aan. Bak vervolgens de gesnipperde en de geperste knoflook mee. Snijd de courgette in de lengte doormidden en haal met een lepel de zaadlijst eruit. Snijd de courgette in kleine blokjes. Voeg de courgette toe aan het uien-vlees mengsel. Roerbak het geheel enkele minuten. Voeg dan de pesto, doperwtjes en scheutje witte wijn of water toe. Blijf nog even roeren tot alles goed gemengd is, laat de saus geurende enkele minuten op zacht vuur nastoven zodat ook de doperwtjes gaar worden. Tot slot de gare pasta toevoegen en omscheppen. Serveren met geraspte Parmezaan of Grana Padano.

* Voor de vegetariërs: gewoon de spek- of hamblokjes weglaten.
* Voor de kleur: bak een in reepjes gesneden zoete rode puntpaprika mee.
* Koud ook ideaal als salade.