Forel van de grill
- 2 regenboogforellen, schoongemaakt
- 3 etl olijfolie
- 1 etl groene pesto
- 1 etl gedroogde groene kruiden
- 4 partjes citroen
- 4 takjes peterselie
- 4 takjes basilicum
- peper en zout
- visroostertang
- BBQ
- Spoel de forel onder koud stromend water van binnen en van buiten af. Dep de vis met keukenpapier goed droog.
- Maak een mengsel van olijfolie, pesto, gedroogde groene kruiden, zout en peper. Smeer de vis hiermee royaal van binnen en van buiten in.
- Vul de buikholte van de forel met de takjes peterselie, basilicum en partjes citroen.
- Gebruik een visroostertang waar beide forellen ingeklemd kunnen worden.
- Bak de vis op de grill van de BBQ in ongeveer 10-15 minuten gaar en bruin. De vis is pas goed gaar als het vuil geblakerd is en makkelijk loslaat van het vlees.
- Serveer er geroosterd brood bij en een Portugese worteltjessalade bij.
Lees ook de bijbehorende Blog-entry: Regenboogforel