Forel van de grill

Recept voor 2 personen:Vis op de grill

  • 2 regenboogforellen, schoongemaakt
  • 3 etl olijfolie
  • 1 etl groene pesto
  • 1 etl gedroogde groene kruiden
  • 4 partjes citroen
  • 4 takjes peterselie
  • 4 takjes basilicum
  • peper en zout
  • visroostertang
  • BBQ
  1. Spoel de forel onder koud stromend water van binnen en van buiten af. Dep de vis met keukenpapier goed droog.
  2. Maak een mengsel van olijfolie, pesto, gedroogde groene kruiden, zout en peper. Smeer de vis hiermee royaal van binnen en van buiten in.
  3. Vul de buikholte van de forel met de takjes peterselie, basilicum en partjes citroen.
  4. Gebruik een visroostertang waar beide forellen ingeklemd kunnen worden.
  5. Bak de vis op de grill van de BBQ in ongeveer 10-15 minuten gaar en bruin. De vis is pas goed gaar als het vuil geblakerd is en makkelijk loslaat van het vlees.
  6. Serveer er geroosterd brood bij en een Portugese worteltjessalade bij.

Regenboogforel Regenboogforel gevuld
Vis op de grill Gebakken forel

Lees ook de bijbehorende Blog-entry: Regenboogforel