Insalata Siciliana

Recept voor 5-6 personen:

  • 1 grote of 2 kleine little gems
  • — of Romaanse bindsla
  • halve rode peper
  • 4 takjes peterselie
  • 3 sappige grote (pers)sinaasappels
  • 1 knoflookteentje
  • 150 gr cocktailgarnalen
  • 150 gr rivierkreeftjes
  • 1 kleine venkelknol
  • 5 etl extra vierge olijfolie
  • 3 etl witte Balsamicoazijn
  • zout en verse peper naar smaak

Stronkjes van de sla snijden en bladeren losmaken, wassen en drogen. Grote slabladeren scheuren. Rode peper van pitjes ontdoen en in dunne reepjes snijden. Peterselie fijn knippen. Schaaf de venkel in dunne plakken. Sinaasappels dik schillen, tot op het vruchtvlees zodat alle witte velletjes verwijderd zijn. Sinaasappels in plakken van een halve centimeter snijden. Sap opvangen en mengen met olijfolie, Balsamicoazijn, rode peper enĀ uitgepersteĀ knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de garnalen en rivierkreeftjes toe en laat minimaal 10 minuten marineren. Verdeel de sla en venkelschaafsel over een grote schaal en meng de garnalen en rivierkreeftjes met de marinade er doorheen. Strooi de peterselie over de salade. Serveer met warm gebakken brood.

Verwante recepten: