Lichte lasagne

Lasagne kan soms machtig eten zijn, vooral als je de traditionele bechamelsaus met gehakt gebruikt. Nu zijn er vele varianten te bedenken die lichter zijn en misschien nog wel smakelijker. Mijn voorkeur gaat dan uit naar een vegetarische versie met geroosterde groenten en een zoetzure tomatensaus. Het liefst dan wel met verse eierpasta lasagnebladen. Natuurlijk kun je die zelf maken, maar ze liggen ook in het koelversvak van de supermarkt, ideaal voor snel gebruik.

Vanavond koos ik voor de ingrediënten: aubergine, courgette, tomaten en  Mozzarella. De saus wordt gemaakt van gebakken uienringen en knoflook met twee blikken tomatenblokjes. Voor de smaak wat gedroogde kruiden, scheutje Balsamico azijn toevoegen en niet te vergeten: een flinke schep suiker. Lekker laten pruttelen en onderwijl gril je de grote plakken aubergine en courgette. Tot slot bouw je de lasagne in lagen op (3 lagen pasta, 3 lagen vulling) en sluit je af met een royale dikke laag geraspte kaas. Als je verse eierpasta lasagnebladen gebruikt, hoeft de schaal maar een kwartiertje in een hete oven.  Zo heb  je in no-time een overheerlijke lichte lasagne.