Spinazietaart (low-carb)

Recept voor een quiche (doorsnede 22 cm), 4 personen:Spinazietaart

  • 450 gr diepvries spinazie, grof gehakt
  • 250 gr ricotta
  • 6 eieren
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr feta
  • 25 gr geraspte kaas
  • 1 etl olijfolie
  • zout en peper

 

  1. Ontdooi de spinazie en laat deze goed uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Kluts 3 eieren met zout en peper en roer er vervolgens de ricotta doorheen, blijf roeren tot alles goed gemegd is en een romig geheel is.
  4. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in 1 eetlepel olie.
  5. Snijd de feta en kleine blokjes.
  6. Voeg de uitgelekte spinazie toe en meng alles goed door elkaar.
  7. Roer het spinaziemengsel door het ei-ricottamengsel en vervolgens de feta.
  8. Bekleed een springvorm met bakpapier en giet daar het spinaziemengsel in.
  9. Strijk de bovenkant glad en maak met een lepel 3 kuiltjes.
  10. Breek in elke kuiltje een ei.
  11. Bestrooi met geraspte kaas.
  12. Plaats de vorm iets onder het midden van de oven en bak de taart in ongeveer 20 minuten gaar. Controleer de gaarheid: de taart is licht verend als je er op drukt.
  13. Serveer met een frisse groene salade.

stuk spinazietaart

 

Lees ook de bijbehorende blog-entry: Low Carb