Tzatziki

Recept voor 1 soepkom:
(als bijgerecht, sausje  bij bijvoorbeeld Griekse gerechten en/of BBQ)

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • –het lekkerst is de volvette variant!  Tzatziki Greek meze or appetizer, also used as a sauce.jpg
  • halve komkommer
  • sap van halve citroen
  • handje rucola (optioneel)
  • 2 tenen knoflook (optioneel)
  • 3 etl olijfolie extra vierge
  • 4 etl gehakte verse groene tuinkruiden
  • –munt, peterselie, koriander
  • zout en peper
  1. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijst.
  2. Rasp de komkommer op een grove rasp en knijp het vocht zoveel mogelijk uit de komkommer.
  3. Snijd de rucola grof en hak de verse tuinkruiden fijn.
  4. Meng de geraspte komkommer, gehakte rucola en tuinkruiden door de yoghurt en pers een teentje knoflook erboven uit (optioneel).
  5. Meng het citroensap en de olijfolie door de tzatziki en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  6. Als de tzatziki te dun is: voeg meer komkommer toe en wanneer de substantie de dik is, voeg dan meer yoghurt toe.