Kervelsoep met Pernod

Recept voor 4-5 personen:

  • 40 gram kervel
  • 150 gram kalfsgehakt
  • 2 el geraspte oude kaas
  • zout
  • peper
  • 1,5  dl droge witte wijn (of meer naar smaak)
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 1 ltr water
  • 3 el Pernod (of meer naar smaak)

De soep kan een dag van te voren bereid worden. In keukenmachine of hakmolen verse kervel heel fijn hakken. In kom kalfsgehakt, kaas, zout en peper door elkaar mengen. Met vochtige hand tot balletjes ter grootte van een knikker draaien. In pan 1 liter water met wijn en bouillontabletten aan de kook brengen. Gehaktballetjes toevoegen en in 5 minuten zachtjes gaar koken. Kervel en Pernod erdoor roeren. Soep nog 2 minuten zachtjes koken. Laten afkoelen en tot gebruik in koelkast bewaren.

*Serveren met vers geroosterde toast.

*i.p.v. verse kervel kan ook prima kervel uit pot of blikje gebruikt worden. Het is misschien even zoeken in de supermarkt maar het bestaat echt.

*niet te lang doorkoken: dan verdwijnt de (alcohol)smaak van Pernod!