Kippendijen met koffie

Recept voor 4 personen:Gegrilde Paksoi

  • 4 biologische kippendijen (ontbeend)
  • 2 etl oploskoffie (poeder)
  • 2 etl honing
  • 4 etl neutrale (olijf)olie
  • 1 flinke teen knoflook, geperst
  • tabasco of cayennepeper
  • zoutKippendijen met koffie en paksoi
  1. Meng de oploskoffie met de honing, olie, knoflook, en tabasco of cayennepeper (naar smaak). Het wordt een kleverig papje, echt oplossen doet de oploskoffie niet.
  2. Leg de kipfiletdijtjes plat neer, uitgerold, en bestrooi rijkelijk met zout.
  3. Besmeer de dijtjes van binnen en buiten zorgvuldig met het koffiemengsel, en wrijf het goed in. Rol de dijtjes weer op.
  4. Leg de kippendijen in een beoliede ovenschaal en giet er het restant van het koffiemengsel overheen. Laat dit minimaal een uur intrekken.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats de ovenschaal midden in de oven.
  6. Schep het vocht/koffiemengsel regelmatig vanuit de ovenschaal over het vlees.
  7. Bak de kippendijen in ongeveer 25 minuten gaar.

Tip: Lekker met gegrilde paksoi.

Kippendijen met koffie en paksoi

 

Lees ook de bijbehorende Blog-entry: Koffiedijen