Gerookte makreelrillette

Recept voor 4 personen:

  • 1 gerookte makreel
  • 1 etl mayonaise/crème fraîcheMakreelrillette
  • 2 etl gehakte bieslook
  • halve limoen
  • peper en zout
  • 2 appels
  • 4 etl honing
  • 3 etl crème fraîche
  • 2 etl mascarpone
  • 1 etl gembersiroop
  • 2 thl kerriepoeder
  • krulsla
  1. Maak de makreel schoon en verwijder alle graten. Pluk en pluis de makreel in kleinere stukjes, maar zorg dat de visstructuur nog herkenbaar blijft.
  2. Meng de fijne bieslook en de mayonaise door de makreel. Breng op smaak met het sap van limoen, peper en zout.
  3. Boor met een appelboor kleine bolletjes uit de appels (met schil). Verwarm de honing in en een koekenpan en karameliseer in ongeveer 5 minuten goudbruin.
  4. Vermeng de crème fraîche, mascarpone, gembersiroop en kerriepoeder tot een romig sausje. De saus moet nog wel lobbig zijn, dus niet te dun.
  5. Serveren: plaats een steekring op een bord en vul deze met 2 à 3 eetlepels rillette. Daarop een dun laagje kerrieroom en een toef krulsla. Dresseer rondom enkele appelbolletjes met de honing.

Lees ook de bijbehorende blog-entry: Gerookte makreel