Fruittaart

Recept voor taartvorm diameter 20 of 22 cm:
(op de foto is een plaatvorm 30×40 cm te zien,
hiervoor is 2,5 keer de hoeveelheid van onderstaand recept nodig)

  • 200 gr suiker
  • 100 gr roomboter (zacht)_DSC0053
  • 50 gr drinkyoghurt
  • –of zure room, yoghurt, karnemelk
  • 3 eieren
  • 1 thl vanille-extract
  • 1 thl citroenrasp
  • 210 gr bloem
  • 1 thl bakpoeder
  • verse fruit
  • — bijvoorbeeld pond abrikozen, perzik, pruimen etc.
  1. Was het fruit en snijd het in mooie gelijke stukken. Verwijder zo nodig pitten, maar de schil van abrikoos, pruim of perzik kun je er aan laten.
  2. Vet een springvorm van 20 of 22 cm doorsnede in en verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Klop met de mixer de boter, drinkyoghurt en suiker tot het licht en luchtig is.
  4. Klop één voor één de eieren er doorheen, voeg pas het volgende ei toe als de ander is opgenomen.
  5. Voeg het vanille-extract en de citroenrasp toe en roer goed door.
  6. Zeef de bloem en de bakpoeder boven het botermengsel en klop met de mixer tot alles goed gemengd en glad is.
  7. Verdeel het beslag in de springvorm en strijk glad met een spatel.
  8. Verdeel de vruchten over het deeg, niet aandrukken.
  9. Plaats de taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak de fruittaart in ongeveer een uur bruin en gaar (satéprikker moet er droog uitkomen). Mocht de taart iets te bruin worden, dek hem dan een kwartier voor tijd met aluminiumfolie af.
  10. Laat de taart afkoelen op een rooster en bestrijk de bovenkant met verwarmde abrikozenjam voor een mooie glans.

Fruittaart

Lees ook de bijbehorende blog-entry: Fruittig