Rode Thaise currypasta

Recept voor minimaal 3 jampotten:
Zie ook het recept van groene Thaise currypasta
  • 15 gr korianderzaad
  • 20 gr komijnzaadjes
  • 3 gr zwarte peperkorrels
  • 5 gr garnalenpasta
  • 3 gr gemalen nootmuskaat
  • 8 rode chilipepers, grof gesneden
  • 20 rode sjalotten, gesnipperd
  • 30 ml olie
  • 4 stengels citroengras, alleen het wit fijn gesneden
  • 12 tenen knoflook, grof gehakt
  • 30 gr verse koriander
  • 5 limoenblaadjes, fijn gesneden
  • 6 gr rasp limoenschil
  • 5 gr kurkuma (geelwortel)
  • 3 gr paprika poeder
Rooster de komijn- met de korianderzaadjes 3-4 minuten op een matig vuur. Maak ze daarna fijn in een vijzel, samen met de peperkorrels. Doe vervolgens alle ingrediënten in een keukenmachine (Magimix) en laat draaien tot een gladde pasta. Bewaar de pasta afgesloten in een jampot (met een laagje olie). In de koelkast is de pasta minimaal een maand houdbaar.