Walnotenpasta

Recept voor 4 personen:

  • 400 gr verse tortellini gevuld met noten en kaas
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 3 bosuitjes, gesnipperd
  • 150 gr gepelde walnoten, grof gehakt
  • 1 thl bouillonpoeder
  • 150 ml water
  • 150 ml kookroom
  • 150 gr roomkaas
  • 2 etl olijfolie
  • vers gemalen peper
  • geraspte Grana Padano

Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing (bij eierpasta is dit ongeveer 4 minuten). Verwarm de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de gesnipperde ui, bosui en knoflook. Zorg dat de knoflook niet bruin wordt. Bak de walnoten 1minuutje mee. Voeg kookroom, roomkaas, water en bouillonpoeder toe en roer tot een vloeibare saus is ontstaan. Maak de saus af met royaal vers gemalen peper. Meng voorzichtig de tortellini door de walnotensaus of serveer de saus apart. Serveer met geraspte Grana Padano.