Garnalencocktail

Recept voor 4 personen:

  • 200 gr Hollandse garnaaltjes
  • 75 gr veldsla
  • halve komkommer
  • 2 etl crème fraîche
  • 2 etl mayonaise
  • 2 etl ketchup
  • 2 etl Wiskey
  • halve thl cayennepeper
  • 1 limoen

Dep de garnalen droog en kijk ze na op onregelmatigheden. Was de komkommer af, laat de schil er aanzitten. Snijd dan doormidden en verwijder het zaad met een theelepel. Snijd het overgebleven vruchtvlees in kleine gelijke blokjes. Meng de komkommer met de garnalen. Snijd de limoen in vieren. Meng voor het sausje de crème fraîche, mayonaise, ketchup, Wiskey en een snufje cayennepeper door elkaar. Schik enkele blaadjes veldsla losjes in een coupe* of glas. Verdeel het garnalen-komkommermengsel over de coupes. Schenk ongeveer drie eetlepels saus over de garnalen en strooi er een beetje cayennepeper over. Maak een inkeping in de limoenparten en zet deze op de rand van de coupe.

* Zoals de foto laat zien, gebruik ik hier een coupe op ijs; een traditioneel glas bestaande uit twee delen, om een voorgerecht goed gekoeld te kunnen serveren.