Chocoladetaartjes

Recept voor 6 personen:

  • 300 gr pure chocolade (minimaal 70% cacao)
  • 75 gr zachte roomboter + extra om in te vetten
  • 75 gr lichte basterdsuiker + extra om mee te bestrooien
  • 5 eieren
  • 40 gr bloem
  • 6 ingevette kleine vuurvaste schaaltjes (inh.1,5 dl)
  • cacaopoeder

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de chocolade in de magnetron in een glazenschaal gedurende 2 à 3 minuten op hoog vermogen, tussentijds roeren. Meng de boter, suiker, eieren en bloem in een kom en klop dit met een mixer of gard tot een glad beslag. Voeg de gesmolten en iets afgekoelde chocolade toe en  meng goed door elkaar. Vet de vormpjes royaal in met boter en bestrooi elk bakje met een theelepel basterdsuiker. Verdeel het beslag over de 6 vormpjes. Plaats de vormpljes op een rooster in het midden van de oven en bak ze in 9 (!!) minuten iets gaar, zodat de buitenkant droog aanvoelt maar van binnen nog vloeibaar. Serveer direct, bestrooi met cacaopoeder en een bolletje roomijs.