Siciliaanse amandelkoekjes

Recept van Joyce
Recept voor een pond koekjes:

  • 250 gr gemalen amandelen
  • 250 gr fijne suiker
  • 1 onbehandelde citroen (schil en sap)
  • 2 eieren
  • 100 gr bloem
  • poedersuiker om te bestrooien

De oven op 180 graden voorverwarmen. De gemalen amandelen en fijne suiker met elkaar mengen. De citroen raspen en uitpersen. Zeef de bloem, voeg 1 eetlepel citroensap de citroenrasp en de 2 eieren toe en roer samen met de gemalen amandelen tot een homogene massa is ontstaan. Maak hiervan kleine balletjes van ca 15 gram, voorzichtig want de massa is zeer klef!  Af en toe een beetje water op de handen nemen. Deze kleine balletjes op een bakblik leggen en 8 tot 10 min bakken, of iets langer tot ze mooi bruin zijn. Voor het serveren bestrooien met poedersuiker.

Lekker als koekje bij de thee of koffie, maar ook heel goed als garnering bij een toetje. Lijkt op een Weesper Mop, ook net zo taai en een heerlijke amandelsmaak en lekker citroenig.