Tiramisu

Recept voor 5-6 personen:

  • 800 gram mascarpone
  • 500 gram goede kwaliteit vanillekwark
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels suiker
  • pak savoiardi-biscuits  (echte Italiaanse lange vingers) of gewone lange vingers
  • sterke espressokoffie, 2 kopjes, afgekoeld +1 borrelglaasje Amaretto
  • cacaopoeder of 100 gram pure chocolade (70%) geraspt

Meng mascarpone, kwark, citroensap en suiker tot romig geheel. Bedek de bodem van de schaal met lange vingers (passend maken) en besprenkel met koffie-Amaretto mengsel. Leg hierop een laag van de helft van het mascarponemengsel; 2e laag lange vingers met koffie-Amaretto mengsel en rest van mascarponemengsel. Strooi tot slot geraspte chocolade of cacaopoeder er over. Laat de schaal afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

Probeer ook eens de variatie:

  1. voeg na de eerste laag mascarponemengsel een laag van plakjes aardbeien toe/eventueel ook nog als laatste laag
  2. gebruik i.p.v. Amaretto een andere likeur (of geen likeur, alleen koffie)
  3. gebruik i.p.v. verse espressokoffie oploskoffie
  4. gebruik i.p.v. vanillekwark een andere kwark smaak of Griekse (uitgelekte) yoghurt.
  5. meng 100 gr geraspte pure chocolade door het mascarponemengsel (stracciatella)