Sayur Lodeh

Bijgerecht, recept voor 6-8 personen:

  • 200 gr spitskool
  • 200 gr sperziebonen
  • 200 gr rebung (bamboespruiten)
  • 200 gr winterwortel
  • (200 gr kleine maiskolfjes (potje))
  • 1 thl zout
  • — of half¬†bouillonblokje
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stukje trassie (1 cm)
  • 3 thl alospoeder
  • 3 salamblaadjes (laurier)
  • 1 rode lombok
  • — of 3 thl sambal oelek
  • 440 ml kokosmelk
  • 100 ml water

Snijd de groenten in stukjes en blancheer deze kort in water. Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de lombok in dunne ringetjes. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg daar de ui, de knoflook, de trassie, de laos, de lombok en de salam aan toe. Als het water kookt de kokosmelk toevoegen gevolgd door de groenten en het zout (of bouillonblokje) en stoof het geheel verder gaar.