Roedjak Manis

Bijgerecht, recept voor 6-8 personen:

  • 1 kleine komkommer, zonder zaad, in blokjes
  • 1 handpeer, in blokjes
  • 1 zoetzure appel,  in blokjes
  • 250 gr verse ananas in blokjes
  • pitten van 1 à 2 granaatappels (150 gr)
  • 4 etl ketjapsaus manis
  • 4 etl bruine suiker
  • 4 etl citroensap
  • 1 etl water
  • 2 thl sambal

Maak het fruit schoon en snijd alles in blokjes. Als de komkommer, appel en peer een mooie schil hebben, hoeft deze niet verwijderd te worden. Meng de komkommer en het fruit door elkaar. Meng de ketjap, bruine suiker, citroensap, water en sambal en verwarm het mengsel in een klein pannetje tot de suiker gesmolten is. Laat 1 minuut doorkoken en daarna iets afkoelen. Giet de ketjapsaus over het fruit en dit goed door elkaar. Zet minimaal een half uur koel weg voor gebruik.