Aardbeien-blauwe bessen-taart

Recept voor één taart (diameter 24 cm):

  • 250 gr fonceerdeeg
  • 330 gr frangipane
  • 200 gr abrikozenjam
  • 500 gr aardbeien*
  • 200 gr zwarte bessen*
  • boter om taartvorm in te vetten

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een lage taartvorm of vlaaivorm in met boter en bekleed de vorm met uitgerold fonceerdeeg. Spuit of smeer de frangipane op de deegbodem. Vouw de randjes netjes om, het moet een platte bodem worden, zonder opstaande rand. Bak de taart in 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taart afkoelen en haal hem uit de vorm. Verwarm de jam en breng een dun laagje op de taartbodem aan. Snijd de schoongemaakte aardbeien doormidden of laat ze heel als ze klein zijn. Schik de aardbeien en de blauwe bessen over de taartbodem. Smeer de vruchten licht in met de verwarmde jam. Zet koel weg tot gebruik.

 
* gebruik ander gemend vers fruit zoals, kersen, aalbessen, ananas, meloen, appel,  manderijn, druiven etc.