Spaghetti met ei & gebakken peterseliebroodkruim

Recept voor 4-5 personen:

  •  400 gram dunne spaghetti
  • 4 hard gekookte eieren
  • 1 ui, zeer fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • schil van 1 citroen, geraspt
  • 6-8 sneden oud witbrood
  • paar takjes peterselie, fijn gehakt
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout naar smaak

Laat de hard gekookte eieren schrikken in koud water en afkoelen. Pel de eieren en hak ze fijn. Er mogen best hier een daar grotere stukjes blijven. Maak grof broodkruim door het brood even in de keukenmachine te draaien (enkele tellen) of met de hand te verkruimelen. Verwarm in een braadpan 4 eetlepels olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui en de plakjes knoflook zachtjes aan. Voeg het broodkruim toe en bak de kruimels lekker bruin. Voeg eventueel extra olijfolie toe als het brood dreigt aan te bakken of droog wordt. Roer er tot slot de geraspte citroenschil en gehakte peterselie en het gehakte ei doorheen. Kook intussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Meng de spaghetti door het gebakken broodkruim. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper.

*ter variatie kun je ook 4 ansjovisfilet mee smelten bij de ui en knoflook (geeft een lekkere zoute smaak); of voeg 2 eetlepels kappertjes toe.