Trifle

Recept voor 5-6 personen:

  • halve cake
  • 200 gr aardbeien
  • 150 gr blauwe bessen*
  • 2 etl aardbeienjam*
  • 2 etl suiker
  • 200 gr vanillekwark*
  • 200 ml slagroom*
  • restje advocaat (2 dl)
  • 2 borrelglaasjes Limoncello*

Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes. Spoel ze samen met de blauwe bessen onder koud water af. Strooi 1 eetlepel suiker over het natte fruit en laat zo minimaal 10 minuten staan. De suiker zal een stroopje vormen met het water en het fruitsap. Roer de aardbeienjam tot slot door het fruitmengsel. Sla de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf. Roer de advocaat door de slagroom. Snijd de cake in dunne plakjes van een halve centimeter.

Neem mooie glazen per persoon of 1 grote bowlkom. Bouw de lagen als volgt op per glas:
2 eetlepels fruit, half plakje cake, 1 eetlepel Limoncello, 2 eetlepels kwark, 2 eetlepels advocaatslagroom, half plakje cake met 1 eetlepel Limoncello en tot slot 2 eetlepels fruit.

* varieer met soorten fruit, kwark, vanillevla, cake of koek en drank. Creëer je eigen trifle, aangepast aan het seizoen en de smaak van de gasten!