Babi Ketjap

Recept (Montignac) voor 4-5 personen:

  • 500 gr mager  varkensvlees in blokjes gesneden
  • 2 uien grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook
  • 1,5 dl kikkoman sojasaus
  • — dit is Japanse sojasaus = zonder suiker
  • 2 thl djahépoeder
  • sap van 1 citroen
  • enkele druppels zoetstof
  • 2 etl olie
  • zout en peper

Maak de ui, knoflook en djahépoeder fijn in de keukenmachine of staafmixer. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het uimengsel. Voeg het vlees toe en bak het lichtbruin. Voeg daarna de sojasaus, citroensap, zoetstof en zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en stoof het vlees in minimaal 1 uur gaar. Het beste gaat dit in de oven op 175 graden met een deksel op de pan. Voeg af en toe een scheutje water toe om uitdrogen te voorkomen maar de saus moet wel kunnen indikken.