Runderstoofschotel

Recept voor 5-6 personen:

  • 1 kg runder riblappen
  • 2 grote uien
  • 3 tenen knoflook, gesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij
  • 4 tomaten
  • halve courgette, en halve aubergine
  • schilrasp van 1 sinaasappel + sap
  • 150 gr salami, in plakjes
  • 1 winterwortel
  • o,5 lt rode wijn
  • 2 etl gemengde franse kruiden
  • zout en peper
  • olijfolie
  • eventueel scheutje ketchup
  • –of 2 etl tomatenpuree

Snijd de riblappen in gelijkmatige blokjes van 2×2 cm. Verwarm 2 etl olijfolie in een braadpan en voeg het vlees toe met de franse kruiden en de gesnipperde knoflook. Braad het vlees al omscheppend 5 minuten. Snijd de uien, bleekselderij, courgette, aubergine, wortel en tomaten in grove stukken. Voeg de groenten aan het vlees toe en roerbak het geheel nogmaals 5 minuten. Voeg salami, sinaasappelrasp + sap,  en rode wijn toe. Het vlees en de groenten moeten net onder staan. Plaats de braadpan met deksel in een voorverwarmde oven op 150 graden en laat minimaal 2 uur stoven. Controleer na 1 uur, en voeg zo nodig wat extra vocht (water of wijn) toe als het vlees dreigt droog te komen staan. Als na 2 uur het vlees gaar is, haal dan de pan uit de oven en wanneer er teveel vocht op zit, voeg dan een scheutje ketchup of tamatenpuree toe om te binden. Breng op smaak met peper en zout.