Citroenrisotto met Champagne

Recept voor 4-5 personen:

  • 100 gram boter
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 lenteuitjes, gesnipperd
  • 300 gram risotto, Arborio
  • 3 dl champagne, cava of prosecco
  • 1 liter groentenbouillon
  • 2 citroenblaadjes
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • een paar takjes tijm
  • peper en zout

Breng de bouillon aan de kook. Verwarm 2 el boter in een diepe pan en smoor de uitjes en knoflook enkele minuten. Voeg de rijst toe, roer even door zodat de rijstkorrels glazig van de boter zien en voeg dan de champagne en de citroenblaadjes toe. Als het vocht volledig is opgenomen voeg je een pollepel bouillon toe. Ga zo door totdat de korrels gaar zijn, dit duurt zo’n 20 minuten. Blijven roeren (liefst met houten lepel), de risotto mag niet droog komen staan of aanbranden. Voeg het laatste beetje boter aan de risotto toe en verwijder de citroenblaadjes. Roer de Parmezaanse kaas er doorheen en breng op smaak met peper en zout. Direct opdienen.