Grote Malheur!

Je zult het altijd zien: op hoogtijdagen begeeft een belangrijk keukenapparaat het. Elke kok is er bang voor, elke huisvrouw vreest het. Laat mij dit het weekend nu ook overkomen.
Op zaterdag heb ik nog een mooie klassieke appeltaart gebakken voor  de verjaardag van mijn oudste zoon. Bij het schoonmaken van de hetelucht oven kon ik echter nog net de glasplaat van de binnendeur opvangen.

En daar sta je dan en er schiet door je hoofd:  het feestmaal voor zondag kan niet doorgaan! Mijn zoon eet altijd graag lasagne op zijn verjaardag maar met een halve deur voor de oven zit dat er niet in. Gelukkig biedt de bouwmarkt die op zondag geopend is uitkomst: thermische kit om de ruit te lijmen. Helaas moet dit 24 uur uitharden, dus lasagne is echt van de baan.

Tja, dan toch maar, met de aanwezige Italiaanse ingrediënten, uitgeweken naar spaghetti Bolognese, traditioneel maar ook erg lekker. Het toetje, chocolade-mousse, kon uiteraard wel worden gemaakt, daar had ik de oven niet bij nodig.

Gelukkig deed het ovendrama uiteindelijk aan de gezelligheid aan tafel niets af. Er is zelfs Bolognesesaus over die deze week nog wel een mooie basis kan zijn voor de lasagne, want de verse lasagnebladen zullen toch op moeten. Gelukkig straf ik er niemand mee om voor de tweede keer deze week Italiaans te eten. Eind goed, al goed.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Dessert, Gebak, Pasta & Noedels met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.