Met de Franse slag

Hoewel het weer niet echt meewerkt voor de tijd van het jaar, tenslotte is het al eind juni, bekruipt mij toch een bepaald ‘vakantiegevoel’. Misschien omdat we eerdaags enkele dagen naar Friesland gaan, of omdat ik er gewoon aan toe denk te zijn: ik heb zin in vakantie. Maar ja, wat doe je als je nog geen vakantie hebt en je dat gevoel toch wilt hebben, dan ga je koken. Althans, dat is wat ik doe.

Vandaag een beetje met de Franse slag. Enerzijds omdat het makkelijk is, anderzijds omdat het echt een Frans tintje heeft. Want zeg nu zelf, waar eet je de lekkerste geroosterde aardappeltjes in ganzenvet of mooie olijfolie? Natuurlijk Frankrijk. Ik heb vandaag de hele dag gewerkt, dus ik ben pas laat thuis. Maar ook dat is ‘op z’n Frans’, laat eten. Gelukkig heb ik vóór het weekend de koelkast goed volgestouwd. In de groentelade vind ik nog een courgette, twee rode puntpaprika’s en een aubergine. Met enkele uien, knoflook en tomaten uit blik is dit de basis voor een heerlijke ratatouille.

Een kilozakje stevige nieuwe aardappeltjes verdwijnen straks in de oven met olijfolie en wat tuinkruiden. De (Hollandse) bal gehakt maakt het helemaal af: af met de Franse slag.

Laat Montignac nu ook uit Frankrijk komen en gek zijn op ratatouille, dan wel zonder de geroosterde aardappels natuurlijk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Groenten, Montignac, Van over de grens. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.