Bezoekje Soest

Marion mocht gisteren en vandaag een paar uurtjes naar huis uit het ziekenhuis. Gisteren heeft Fred haar vergezeld, vandaag zou ze door een vriendin worden opgehaald en Reinier en ik zijn vanmiddag even langs geweest. Rondom geregeld en verzorgd dus. Omdat er bij Marion niets in huis was om te eten heb ik vanmorgen een broccolibroodquiche gemaakt. Hij was nog warm toen we in Soest aankwamen.

Normaal maak je een quiche met een bladerdeegbodem of croissantdeeg maar die vind ik meestal zo vet en machtig. Deze quiche heb ik bereid met een broodbodem: oud stevig bruin brood (liefst Allinson = geen vet) in de keukenmachine fijngemalen met wat noten, een ei en boter. Toevallig had ik nog een restje walnoten en pijnboompitten in huis. Als een soort kruimeldeeg bekleed je de vorm met dit deeg, 10 minuten in de oven voorbakken en daarna de vulling erin, waarna de quiche nogmaals 20 minuten afgebakken wordt. De variatiemogelijkheden zijn oneindig. Ik koos als vulling voor broccoli met ui en belegen kaas. Zachte geitenkaas of andere groenten (bloemkool, doperwten, paprika etc.) geven ook heerlijke combinaties.

Nieuw uitgeprobeerd heb ik de kookyoghurt, die ik bij Albert Hein zag staan. Kookyoghurt is yoghurt met een hoog vetpercentage (10%) maar altijd nog minder vet dan crème fraîche of kookroom (20-30%). Bovendien is de smaak zacht zuur. Door het vetpercentage kun je de yoghurt wel koken zonder dat het gaat schiften, wat bij gewone yoghurt minder goed gaat.

Bij de quiche heb ik veldsla met een honingmosterddressing geserveerd. Lekker fris en zoetzuur. Omdat dit een vegatarische quiche is, is het uitstekend geschikt als brunch- of lunchgerecht. Maar het belangrijkst: Marion heeft het zich goed laten smaken.


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image_print
Dit bericht is geplaatst in Brood, Brunch, Eieren, Groenten, Vega. Bookmark de permalink.

3 reacties op Bezoekje Soest

  1. Niki schreef:

    Hi Ellen,

    Dat klinkt en ziet er heerlijk uit! Dat moet een fijne thuiskomst voor Marion zijn geweest! Hoe gaat het met je? Is je been weer helemaal hersteld? En hoe gaat het met Yoda?

    Knuffel, Niki

  2. math schreef:

    Wat een onzin en oplichterij die dure kookyoghurt van ah,als je zo,n lekkere quiche kunt koken, kun je ook gewone yoghurt gebruiken zonder dat het schift, die is goedkoper, gr math

    • ellen schreef:

      Beste Math, je hebt helemaal gelijk wat de prijs betreft: met gewone yoghurt ben je goedkoper uit en hoogstwaarschijnlijk met hetzelfde resultaat. Toch smaakte de kookyoghurt prima en liet het zich goed verwerken. Zo af en toe wil je wel eens iets uitproberen, vandaar. Groeten Ellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.